Geschiedenis van het bedrijf

Geschiedenis van het bedrijf

Jan van de Graaf bv is al heel lang een begrip in de omgeving van Rotterdam. Zo’n 100 jaar geleden begon de opa van dhr Jan van de Graaf jr. met het repareren van stalen wielbanden. Door de opkomst van de automobiel kwam er vraag naar reparatie en opnieuw maken van bladveren, en samen met zijn vijf zonen zag opa dat gat in de markt. Toen de vraag naar veren groter werdt, begonnen drie zonen de eerste Nederlandse verenfabriek: J van de Graaf & Zonen, die  de bladveren en toebehoren seriematig produceerde.

Omstreeks 1960 waren de drie broers die de verenfabriek in de Ooievaarstraat runden, de 70 gepasseerd en verkochten het bedrijf aan een kleinzoon, Jan sr. In 1981, toen ook Jan sr. het rustiger aan wilde doen, nam Jan jr de garage, ondertussen aan de Schommelstraat, en de inmiddels aangeschafte Bedford takelwagen over.  

In 1989 verhuisde Jan van de Graaf naar een nieuw pand aan de Zaagmolenkade.  In deze "pijpenlade" werd een moderne garage ingericht en konden meerdere afgesleepte auto's worden gestald. Hier groeide het bedrijf langzaam groter, zo groot, dat er in 1990 werd geïnvesteerd in een nieuwe Mercedes-Benz 814 Ecoliner,gevolgd door een tweede Bedford.  

De inschrijvinging in 2000 voor het Incident Management op hoofdwegen, waaruit een bedrijf met de gunstigste prijs/kwaliteit verhouding de afsleepopdrachten bij ongevallen krijgt, had grote gevolgen voor het bedrijf van Jan van de Graaf. Dit werk werd hem gegund en hij had zes maanden de tijd om een bergingsbedrijf van formaat te organiseren, dat geheel Rotterdam en de snelwegen A20 van Schiedam tot Capelle a/d Ijssel en A16 vanaf viaduct-Zuid tot de aansluiting met de A20 moest bedienen. Doordat de locatie aan de Zaagmolenkade daarvoor te klein was, is het bedrijf toen verhuisd naar de Woensdrechtstraat bij vliegveld Zestienhoven. Hier beschikt het bedrijf nu over een loods van 900 m2 met verdieping, een opslagloods van nog eens 800 m2 en een 600 m2 groot buiten- terrein. 

Op deze vestiging lukte het Jan  om in korte tijd een (voor hem) nieuw soort bedrijf neer te zetten; een gespecialiseerd takel & bergingsbedrijf, waarbij de garage verdween, en alleen het bergingsdeel overbleef.  In 2003 volgde een nieuwe inschrijving voor Incident Management betreffende dezelfde gebieden, en ook toen wist van de Graaf zijn rayons te behouden. 

Het wagenpark is de laatste jaren flink gegroeid naar veertien stuks, met een lichte voorkeur voor het merk M.A.N. Het werk komt tegenwoordig binnen van bijna alle alarmcentrales, en daarnaast zorgen ook particuliere klanten en garages nog steeds voor gevarieerd werk. Al 20 jaar behoort ook de Belastingdienst tot de vaste opdrachtgevers. Het gaat dan om inbeslagnames bij betalingsachterstand, opslag van de inbeslagnames en faciliteren van de openbare verkopen. 

Ook fungeert het bedrijf als depothouder van Rentrunner, AVN en Drive On vervangauto's. Door de nadruk te leggen op het verlenen van service kon Jan van de Graaf BV uitgroeien tot een middelgrote onderneming met vandaag de dag 19 man personeel en 14 auto’s. 

Toen in 2010 Jan van de Graaf onverwacht overleed, was dat een grote schok voor zijn vrouw Yvonne met wie hij samen het bedrijf runde, en natuurlijk het personeel en de bergingswereld.

Het bedrijf werd voortgezet onder leiding van Richard Doorneveld, zoon van Yvonne van de Graaf. Door zijn inzet, samen met het personeel, bleef het bedrijf bestaan en doorgroeien.

 

Contact opnemen

Direct contact

Jan van de Graaf Jr. B.V. logo
Jan van de Graaf Jr. B.V.
Direct contact
Ons Doel

Ons Doel

Wij zorgen voor een complete service. Ook na uw aankoop staan wij voor u klaar!

Jan van de Graaf Jr. B.V. logo
Jan van de Graaf Jr. B.V.
Onze Diensten

Onze Diensten

Niets is ons teveel gevraagd. Wij hanteren een strategische aanpak!.

Jan van de Graaf Jr. B.V. logo
Jan van de Graaf Jr. B.V.
Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Wij nemen zo snel mogelijk contact op met u. Tevens kunt u ons bereiken via ons email adres!

Jan van de Graaf Jr. B.V. logo
Jan van de Graaf Jr. B.V.

Copyright © 2020 Jan van de Graaf Jr. B.V. |Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM